CBR opent nieuw online artsenportaal

27
nov
2018
Geplaatst door: Arnold  /   Categorie: CBR

Het CBR zet een volgende stap in de verbetering van de dienstverlening. Bedrijfsartsen kunnen nu het keuringsverslag voor een CDE rijbewijs online indienen. In samenwerking met ZorgDomein heeft het CBR daarvoor een artsenportaal geopend dat snelle, veilige, digitale communicatie tussen arts en CBR mogelijk maakt.

Met het nieuwe artsenportaal kan het CBR de hele keten volledig digitaal laten verlopen. Van aanvraag van de klant,  verwijzing naar een arts, terugkoppeling van de keuringsarts tot en met het besluit van het CBR.
De mogelijkheid om online verslagen in te dienen is in eerste instantie alleen beschikbaar aan de bedrijfsartsen die keuringen verrichten voor beroepschauffeurs (groot rijbewijs). Als dit goed verloopt, worden de ZorgDomein-codes ook meegestuurd aan andere klanten.

Keuringsverslagen realtime binnen

Digitaal ingediende keuringsverslagen komen realtime bij het CBR binnen. Er is dan minder kans op fouten, bijvoorbeeld omdat onvolledig ingevulde formulieren niet verstuurd kunnen worden. Ook kwijtgeraakte post hoort tot het verleden. CBR heeft er alle vertrouwen in dat deze volgende stap in het digitaliseringsproces van Rijgeschiktheid er voor zorgt dat klanten veel sneller een besluit krijgen.

Betere communicatie

Een beroepschauffeur die digitaal via MijnCBR zijn Gezondheidsverklaring invult, niet medisch bekend is bij het CBR en geen complex medisch beeld heeft, ontvangt vrijwel meteen een verwijsbrief en een keuringsverslag in zijn inbox op MijnCBR. Heeft hij zijn verklaring per post verstuurd, en ook in de verklaring niet aangegeven dat hij verder digitaal wil communiceren, dan ontvangt hij de verwijzing en het keuringsverslag per post.
In de digitale en papieren verwijsbrief van het CBR is een ZorgDomein-code opgenomen. Deze code neemt hij mee naar de afspraak met de arts. Met deze codes kan de arts zijn bevindingen digitaal delen met het CBR, via zijn account bij ZorgDomein. ZorgDomein is het grootste Nederlandse platform voor communicatie tussen huisartsen en specialisten.

Verbeterde dienstverlening

Nieuw in de procedure is daarnaast dat de aanvrager van de keuring altijd eerst alleen de antwoorden op zijn eigen vragen instuurt. Het CBR checkt dan direct of naast een keuringsverslag ook andere verwijzingen noodzakelijk zijn. Zo hoeft de klant niet twee keer (dezelfde) arts te bezoeken.

Bron: rijschool vandaag.