Nieuws

Langere wachttijd na afgebroken rijexamen

Geplaatst door: Arnold  /   Categorie: CBR
10
aug
2018

Het CBR benadrukt het belang van een goede rijopleiding. Het CBR:” Helaas zien we dagelijks examenkandidaten die tijdens hun opleiding niet goed zijn voorbereid op het praktijkexamen voor de auto. Daarom nemen we maatregelen voor kandidaten bij wie het examen wordt afgebroken vanwege verkeersgevaarlijk rijgedrag.” Vanaf het najaar 2018 kunnen deze kandidaten niet eerder dan na.

Lees meer

Pas in 2065 zelfrijdende auto’s

Geplaatst door: Arnold  /   Categorie: Algemeen
10
aug
2018

Een zelfrijdende auto moet om kunnen gaan met complexe verkeerssituaties en met onvoorspelbaar menselijk gedrag. Voordat de systemen hier goed mee overweg kunnen, zijn we dus tientallen jaren verder, zo voorspellen de onderzoekers. Er zal niet ineens plotsklaps een zelfrijdende auto op de weg te vinden zijn. Zoiets gaat in stappen. Een van de stappen waar.

Lees meer
10
okt
2017

De code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt. Als je voor het behalen van je A-rijbewijs het A2-rijbewijs al hebt, vervalt code 80 op het moment dat je het A2-rijbewijs twee jaar bezit. Als de code vervalt, mag je ook op een zware.

Lees meer

Werving van nieuwe examinatoren kost CBR veel moeite.

Geplaatst door: Arnold  /   Categorie: CBR
29
nov
2016

Het werven van nieuwe, geschikte examinatoren kost het CBR veel tijd en moeite. De wachttijden voor het rijexamen houden daardoor aan. Het CBR heeft dit jaar zestig nieuwe examinatoren in dienst genomen. Volgend jaar zijn er opnieuw zoveel nodig. Lees meer

‘CBR kan grote vraag naar rijexamens niet aan’

Geplaatst door: Arnold  /   Categorie: CBR / Geen categorie
15
jul
2016

Het Centraal Bureau voor de Rijvaardigheid (CBR) heeft een grote achterstand met het afnemen van rijexamens. De vraag van 17-jarigen naar een rijbewijs overtreft de verwachtingen van de organisatie. "Dat hadden we niet zien aankomen", aldus een woordvoerder tegen de NOS. Bovendien stellen twintigers het afrijden niet zo lang meer uit als de afgelopen jaren het geval.

Lees meer

CBR verzwaart praktijkexamen vanwege gesjoemel bij theorie-examen

Geplaatst door: Arnold  /   Categorie: CBR
30
jan
2016

Het CBR grijpt in bij het praktijkexamen om het gesjoemel bij het theorie-examen te ondervangen. Examinatoren gaan per direct strenger doorvragen over de verkeersregels bij kandidaten. Daarnaast worden alle 4000 vragen uit de theoriebank doorgelicht door een externe commissie. Dat weet RTL Nieuws te melden. Volgens de nieuwszender hoopt het CBR met deze maatregelen al het.

Lees meer

Uurtje leren voor theorie-examen is verleden tijd

Geplaatst door: Arnold  /   Categorie: Geen categorie
14
jan
2016

Zonder theorie-opleiding kun je slagen voor het autotheorie-examen bijna wel vergeten. Het slagingspercentage is weliswaar niet historisch laag, maar het behalen van het certificaat door de vragen te beantwoorden met gezond verstand lijkt met het nieuwe theorie-examen verleden tijd. Ook het CBR roept op tot het volgen van een cursus.   Het CBR baalde zichtbaar van de berichtgeving over.

Lees meer

Rijbewijs definitief te halen vanaf 17 jaar

Geplaatst door: Arnold  /   Categorie: Wet & regelgeving
04
nov
2015

maandag 02 november 2015 2toDrive is een succes! Daarom wordt het experiment definitief ingevoerd, meldde minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu vandaag.

2toDrive begon in 2011 als een experiment. Sinds de proef hebben ruim 100.000 zeventienjarigen hun rijbewijs gehaald. Binnen de rijschoolbranche zijn betrokken organisaties zoals de BOVAG en het CBR zeer positief.

Lees meer

Miljoenste rijbewijs met chip uitgereikt

Geplaatst door: Arnold  /   Categorie: Wet & regelgeving
07
okt
2015

Het miljoenste rijbewijs met chip is vandaag in de gemeente Pijnacker-Nootdorp uitgereikt aan een inwoonster. Ze kreeg het rijbewijs uit handen van burgemeester Ravestein. Sinds 2006 wordt het rijbewijs uitgevoerd als card. In Nederland is het rijbewijs zowel een bewijs van rijbevoegdheid als een identiteitsdocument. Met de uitgifte van het rijbewijs met chip is op 14.

Lees meer

Recensie: theorie-examen nieuwe stijl

Geplaatst door: Arnold  /   Categorie: CBR
04
apr
2015

donderdag 02 april 2015 Het theorie-examen wordt bij het CBR sinds kort, op veel locaties, via de nieuwe stijl afgenomen. Je maakt het examen op een individueel scherm en gebruikt daarvoor touchscreens. Het is de bedoeling dat het systeem meer comfort biedt dan de voorgaande systemen en het moet fraude tegen gaan. Sophie Koopman (23) uit.

Lees meer