Langere wachttijd na afgebroken rijexamen

10
aug
2018
Geplaatst door: Arnold  /   Categorie: CBR

rijinstructeur worden

Kandidaten bij wie het examen wordt afgebroken vanwege gevaarlijk rijgedrag moeten vanaf najaar 2018 minimaal 6 weken wachten voor ze een herexamen mogen doen. Dat maakt het CBR bekend,

Het CBR benadrukt het belang van een goede rijopleiding. Het CBR:” Helaas zien we dagelijks examenkandidaten die tijdens hun opleiding niet goed zijn voorbereid op het praktijkexamen voor de auto. Daarom nemen we maatregelen voor kandidaten bij wie het examen wordt afgebroken vanwege verkeersgevaarlijk rijgedrag.”

Niet klaar voor examen

Vanaf het najaar 2018 kunnen deze kandidaten niet eerder dan na 6 weken een herexamen doen. Het CBR verwacht namelijk dat zij deze 6 weken minimaal nodig hebben om het gewenste rijgedrag aan te leren. Nu ligt de verplichte wachttijd nog op 2 weken, net als bij andere gezakte kandidaten. In deze tijd van economische groei en oplopende wachttijden voor het rijexamen is een bijkomend voordeel, dat de beschikbare examencapaciteit niet onnodig wordt gebruikt door kandidaten die nog niet klaar zijn voor het examen.

Slagingsperecentage

Het gemiddelde slagingspercentage voor het autorijexamen is in de afgelopen jaren weliswaar iets gestegen, maar ligt met 50 % toch laag. Door een goede voorbereiding op het examen zal dit percentage hoger worden.

bron: rijschool vandaag