‘Frauderende rijscholen moeten worden aangepakt’

23
feb
2015
Geplaatst door: Arnold  /   Categorie: Geen categorie

Let op voert de rijschool waar je lest of waar je rijles wilt nemen 2 namen, dit is soms moeilijk te zien maar let op wordt er gewisseld met dak naamborden of staat er ergens op de auto een 2e naam dan wordt je belazerd, zie onderstaand bericht.

Bron rijschool vandaag.

 

RijlesRijschoolhouders die leerlingen met slagingspercentages beduvelen moeten harder worden aangepakt, zo vindt SP-Kamerlid Bashir. De ‘rotte appels’ moeten gepakt worden, zo vindt hij. Hij vraagt daarom opheldering aan de Tweede Kamer over deze manier van frauderen, zo is te lezen in de Telegraaf.

Fraude

Frauderen met slagingspercentages, binnen de rijschoolbranche is deze manier van frauderen al langer bekend. Rijschoolhouders beginnen meerdere bedrijven en zodra zij een leerling hebben die hoogst waarschijnlijk niet de eerste keer slaagt voor het praktijkexamen, brengen zij deze leerling onder bij bedrijf B. Extreem goede leerlingen juist weer bij bedrijf A. Wat in de praktijk ervoor zorgt dat de rijschoolhouder reclame maakt met het laatste bedrijf, bedrijf A. Potentiële klanten worden gelokt met de hoge slagingspercentages van bedrijf A. De nietsvermoedende leerling wordt dus voor de gek gehouden en zou hiervan de dupe kunnen worden. Omdat hij of zij niet weet van het bestaan van bedrijf B.

Aanpakken

Ook de Peter van Neck, de voorzitter van de VRB (Vereniging Rijschool Belang) herkent deze soort fraude. Hij zou zelfs instructeurs in Rotterdam zien rijden met wel vier soorten bedrijfsborden in de achterbak, voor op het dak van de auto.
SP-Kamerlid Bashir stelt de frauderende rijscholen aan de kaak in Kamervragen aan Minister Schultz van Haegen. De Minister zou de rijschoolhouders volgens hem harder moeten aanpakken.