CCV-examens bevatten vanaf april nieuwe verkeersborden

04
nov
2014
Geplaatst door: Arnold  /   Categorie: Geen categorie

De veertien nieuwe verkeersborden die vanaf 1 januari 2015 zullen worden gebruikt, worden per 1 april 2015 ook toegepast in CCV-examens.

 

Duidelijkheid

De veertien verkeersborden zullen vanaf 1 januari meer duidelijkheid moeten bieden in een aantal verkeerssituaties. Er komt onder andere een nieuw informatief verkeersbord om een uitwijkplaats op smalle wegen mee te kunnen aangeven. Ook komen er nieuwe gebodsborden om tram- of busbanen of -stroken en de combinatie daarvan aan te geven, in plaats van de huidige algemene verbodsborden met daarbij op een onderbord de uitzondering voor genoemde categorieën. Daarnaast komt er een nieuw gebodsbord dat ervoor moet zorgen dat passeerstroken voor landbouwvoertuigen gebruikt worden waarvoor ze bedoeld zijn, zodat de stroken niet meer kunnen worden gebruikt als oneigenlijke parkeerplaats.

Aangepast

Uitgeverijen als VekaBest hebben het lesmateriaal geschikt gemaakt aan de nieuwe verkeersborden, zodat leerlingen goed voorbereid aan de aangepaste examens vanaf 1 april kunnen deelnemen.

Bron: rijschool vandaag.