Eerste theorie-examens op touch screen

01
nov
2014
Geplaatst door: Arnold  /   Categorie: Geen categorie

CBR is deze week in Eindhoven gestart met de eerste theorie-examens nieuwe stijl. Daarmee komt een einde aan de klassikale theorie-examens en de schriftelijke examens voor het beroepsvervoer. Straks doen alle theoriekandidaten het examen achter een moderne touch screen.

Theoriekandidaten bepalen tijdens het examen hun eigen tempo. En krijgen direct na afloop de uitslag. Het nieuwe systeem biedt meer mogelijkheden voor fraudepreventie en zet de deuren open voor toekomstige, moderne methodes van examineren. De inhoud van het theorie-examen verandert voorlopig niet.

Het CBR rolt het nieuwe systeem stapsgewijs uit. Voor het einde van het jaar is het grootste gedeelte van de examencentra over op het nieuwe systeem. Begin volgend jaar volgen de andere centra, die tijdens de benodigde verbouwing voor het nieuwe theoriesysteem meteen een opfrisbeurt hebben gekregen.

Meer informatie over de theorie-examens, de fraude preventiemaatregelen van het CBR en de verbouwingen van de locaties vind je op www.cbr.nl.

Bron: CBR.