Verbouwing examencentra Rijswijk, Utrecht en Enschede

24
okt
2014
Geplaatst door: Arnold  /   Categorie: Geen categorie

De CBR-examencentra in Rijswijk, Utrecht en Enschede worden vanaf 17 november geschikt gemaakt voor afname van het theorie-examen in de ‘nieuwe stijl’. Tijdens de verbouwing kunnen kandidaten voor hun theorie-examen op andere examens terecht. Dat laat het CBR weten.

CBR12.12

In de verbouwingsperiode gaan de praktijk-examens en rijtesten in Enschede en Utrecht vanuit een ander deel van de huidige locatie door. “In Rijswijk wijken we voor de praktijk-examens en CCV-examens uit naar locatie Event Plaza aan de Lange Kleiweg 86 in Rijswijk”, zo wordt gesteld.

Verbouwing

In Rijswijk kunnen vanaf eind december praktijk-examens en rijtesten vanuit het examencentrum in nieuwe stijl worden gereden. Het CBR verwacht dat dat in Enschede en Utrecht vanaf januari het geval is. “Het individuele theorie-examen op een touch-screen gaat in januari op de drie locaties van start”, zo wordt bevestigd.

Het CBR gaat het huidige theorie-afnamesysteem vernieuwen, omdat het klassikale examen naar zeggen van het bureau voor rijvaardigheidsbewijzen niet meer aansluit bij deze tijd. Het CBR streeft ernaar het huidige klassikale theorie-examen per 1 januari 2015 tot het verleden te laten behoren.

Theorie-examen

Voorlopig verandert er met het nieuwe afnamesysteem niets aan de inhoud van het theorie-examen. Het is nu een technische verandering, niet inhoudelijk. “Het moet gedurende het proces van de uitrol namelijk niet uitmaken of je nog in een ‘oud’ gebouw het examen maakt of dat je al in een omgebouwde theoriezaal de vragen moet beantwoorden”, zo liet het bureau voor rijvaardigheidsbewijzen eerder al weten.

Bron; Verkeerspro.