Meer afwisseling in vraagstelling CBR theorie-examen

30
jan
2014
Geplaatst door: Arnold  /   Categorie: CBR

Er komt meer afwisseling in de vragen van CBR theorie-examens voor de rijbewijscategorieën A, B en AM. “De inhoud van de examens blijft uiteraard hetzelfde, maar de vraagstelling zal variëren en er komen varianten van de bestaande afbeeldingen in de toets”, zo laat het CBR weten.

Het CBR hoopt door middel van de aanpassingen ongewenste voorspelbaarheid in de theorie-examens terug te dringen.

Examen

Door de vraagstelling te veranderen en kleine wijzigingen in de afbeeldingen door te voeren, wil het CBR voorkomen dat kandidaten die vooral ‘tips, tricks en ezelsbruggetjes’ gebruiken voor het examen kunnen slagen. “Het gaat uiteindelijk om de verkeersveiligheid. Iemand die geslaagd is voor het theorie-examen moet de verkeersregels begrijpen, inzicht in het verkeer hebben en gevaar kunnen herkennen”, zo wordt gesteld.

Kandidaten die zich inhoudelijk goed voorbereiden op het examen, zullen volgens het CBR geen hinder ondervinden van de vernieuwing.

Toetsing

De vernieuwde vragen zijn, net als de bestaande vragen, van tevoren getoetst en voorgelegd aan een extern college van deskundigen, zo laat het CBR weten. Over de verandering is overleg gevoerd met vertegenwoordigers van de brancheorganisaties. Ook zijn de uitgevers van verkeersleermiddelen op de hoogte gebracht.

 

Bron: Verkeerspro