CBR verzwaart praktijkexamen vanwege gesjoemel bij theorie-examen

30
jan
2016
Geplaatst door: Arnold  /   Categorie: CBR

Het CBR grijpt in bij het praktijkexamen om het gesjoemel bij het theorie-examen te ondervangen. Examinatoren gaan per direct strenger doorvragen over de verkeersregels bij kandidaten. Daarnaast worden alle 4000 vragen uit de theoriebank doorgelicht door een externe commissie.

Dat weet RTL Nieuws te melden. Volgens de nieuwszender hoopt het CBR met deze maatregelen al het gedoe rondom het theorie-examen tot het verleden te laten behoren. Met terugwerkende kracht theorie-examens ongeldig laten verklaren is juridisch ook mogelijk, zo laat directeur René Verstraeten weten.

Verkeersregels bij praktijkexamen

Examinatoren van het praktijkexamen krijgen de opdracht kandidaten specifiek door te vragen over de verkeerstheorie. Dat deden zij al, maar vanaf nu moeten zij hier expliciet meer aandacht aan gaan besteden. Het CBR verwacht dat kandidaten die de stof niet beheersen, daarbij door de mand vallen.

Het CBR wil de turbotheorie-opleiders helemaal tot het verleden laten behoren door de gehele vragenbank te laten doorlichten. Een onafhankelijke commissie van deskundigen moet dit gaan doen. Zij letten daarbij op de vraagstelling en de mogelijkheid om hier ezelsbruggetjes en trucs op toe te passen.

De maatregelen die het CBR neemt zijn precies in lijn met wat branchevereniging Bovag Rijscholen gisteren voorstelde.